Abrona schrapt minimaal 150 fte

Gehandicaptenzorgorganisatie Abrona gaat de organisatie vergaand veranderen. Daarbij komen minimaal 150 voltijdbanen (fte) te vervallen.
Abrona schrapt minimaal 150 fte

De verandering omvat aanpassing van de besturingsfilosofie en de organisatiestructuur. De dienstverlening wordt geclusterd in vier kerntaken en het aantal managementfuncties en ondersteunende functies wordt teruggebracht.

Decentralisatie

Reden voor de aanpassing is de decentralisatie van AWBZ-taken naar de gemeenten. Cliënten die voorheen begeleiding ontvingen van Abrona zijn straks voor een groot deel aangewezen op de gemeenten. Vanaf 2015 valt een belangrijk deel van haar activiteiten onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten (op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de jeugdzorg en de participatiewet). Om de inhoudelijke, beleidsmatige en financiële veranderingen op te kunnen vangen, heeft Abrona keuzes moeten maken. Uitgangspunt

0
56

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.