Abvakabo FNV wint kort geding van ActiZ

Brancheorganisatie ActiZ en de kleinere vakbonden moeten een verzoek tot algemeen verbindend verklaren van de cao VVT terugtrekken en om de tafel met Abvakbo FNV. Dat oordeelde de kantonrechter op oudejaarsdag in een kort geding.
Abvakabo FNV wint kort geding van ActiZ
Foto: ANP Roos Koole

ActiZ, BTN, Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, FBZ, en NU ’91 sloten dit najaar een onderhandelaarsakkoord voor de cao Verpleging- Verzorging en Thuiszorg (VVT). Hierin werd onder andere een nieuwe salarisschaal voor de huishoudelijke zorgmedewerkers afgesproken, onder een voorwaarde. Namelijk dat minister Asscher gemeenten middels een Algemene maatregel van Bestuur (AmvB) zou verplichten een bodemtarief te betalen voor de afname van huishoudelijke zorg. Na afronding van het onderhandelaarsakkoord ontstond conflict over de bepaling van dit bodemtarief. ActiZ en de kleine bonden wilden eerst de cao goedgekeurd hebben en daarna het nieuwe bodemtarief vastleggen. Hiertegen diende Abvakabo FNV een kort geding

0
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.