Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuursvoorzitter Eleos heeft ‘speciale liefde voor christelijke ggz’

Bert Bukman
Abwin Luteijn (46) wordt per 1 januari 2018 voorzitter van de raad van bestuur van Eleos, een landelijke ggz-instelling op christelijke grondslag. Momenteel is Luteijn directeur van Pro Life Zorgverzekeringen.
Abwin Luteijn

Abwin Luteijn werkt sinds 2003 bij Pro Life. Onder zijn leiding is het aantal verzekerden gegroeid van 17.000 naar bijna 110.000. Dit was mede het gevolg van een fusie met DVZ Zorgverzekeringen in 2012. DVZ was de enige andere Nederlandse zorgverzekeraar op christelijke grondslag en maakte tot de fusie met Pro Life onderdeel uit van Achmea.

Geloof en zorgverlening

Luteijn gaat werken bij Eleos, een ggz-instelling met ruim twintig behandellocaties door het gehele land, met een zekere oververtegenwoordiging in de zogeheten Bible belt. Luteijn geeft als motivatie voor zijn overstap aan: ‘Ik heb bij Pro Life in de volle breedte mogen kennismaken met christelijke zorginstellingen. Binnen dit gebied heb ik een speciale liefde gekregen voor christelijke ggz, omdat daar geloof en zorgverlening elkaar misschien wel het meeste raken. Ik vind het bijzonder dat ik in mijn nieuwe functie als bestuursvoorzitter bij Eleos hier verder invulling aan mag geven en nog nauwer betrokken mag zijn bij christelijke zorg om zo het verschil te maken in het leven van mensen.”

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.