Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Academisch ziekenhuis Maastricht wordt twee keer zo groot

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) investeert de komende jaren ruim honderd miljoen euro in nieuwbouw en verbouwing van het bestaande complex. Het ziekenhuis verdubbelt volgens regionaal dagblad De Limburger in oppervlakte.
Academisch ziekenhuis Maastricht wordt twee keer zo groot

Het azM heeft nu een vloeroppervlakte heeft van 35.400 vierkante meter. Dat zal door de ingrepen bijna dubbel zo groot worden, aldus de Limburger. De investering komt bovenop het bedrag van twintig miljoen euro dat is uitgetrokken voor de twee torens, die momenteel worden gebouwd. Grootste kostenpost is de realisatie van een acht verdiepingen tellend gebouw aan de Verheylaan. Dat gaat zeventig miljoen kosten. In die nieuwbouw komen onder meer twaalf hypermoderne operatiekamers (OK’s). Daarnaast worden er poli’s en apparatuur voor MRI-scans geconcentreerd. ‘Het complex krijgt een serre met een verbinding naar het hoofdgebouw. Patiënten komen er niet te liggen’, zegt azM-woordvoerder Jos van Cann in het regionale dagblad. De gemeente Maastricht heeft inmiddels de benodigde vergunningen voor de nieuwbouw afgegeven.

Living Lab

Aan de noordzijde van het ziekenhuis moet bovendien voor 35 miljoen euro een zogeheten ‘Living Lab’ verrijzen, waar onderzoek wordt gedaan en allerlei activiteiten op het gebied van preventie ontplooid gaan worden.

Meer patiënten

Voornaamste reden voor de uitbreiding is het toenemend aantal patiënten, zegt Van Cann. Zo steeg het aantal dagbehandelingen van 27.000 in 2010 naar 29.700 in 2011. Ook het aantal bezoekers van de poliklinieken zit volgens Van Cann in de lift: 441.000 in 2010 en 444.000 in 2011.

Operatiekamers

Naast de nieuwbouw worden bestaande gebouwen opgeknapt en aangepast. Zo worden 18 bestaande operatiekamers vergroot, zodat daar nog 8 van overblijven. Met de 12 nieuwe OK’s en de 4 OK’s die in de vorig jaar geopende oogkliniek zijn gevestigd, telt het azM straks 24 OK’s. (De Limburger)

Lees meer:

AZM overschrijdt uitgaven aan ICT met 65 miljoen

IC behouden dankzij samenwerking Laurentius en azM

Bijna kwart miljoen voor ex-bestuurder AZM

Specialisten AZM akkoord met afstoten topzorg

Specialisten AZM tegen afstoten topzorg

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Neen Amiz , het kan wel voor dat geld ,omdat het bestuur gaat afzien …… van zijn bonus . Hoe staat trouwens de schitterende Maastrichtse campus- ruine van Calatrava er nu bij ??
    “”Een ezel stoot zich in `t gemeen slechts een maal aan dezelfde steen.”” Gelukkig zijn politici DUS geen ezels ?? Leuke naam …..TWINSTAKETSELS??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.