Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Acampo kreeg vier ton van Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft de vorig jaar vertrokken bestuursvoorzitter Marianne Acampo een afkoopsom betaald van 234.000 euro. Dat schrijft vakblad Medisch Contact op basis van het met vertraging openbaar geworden jaarverslag van het Noord-Hollandse ziekenhuis. Inclusief haar salaris ontving de ex-topvrouw ruim vier ton.
Acampo kreeg vier ton van Rode Kruis Ziekenhuis

Sinds mei 2009 leidde Acampo het Rode Kruis Ziekenhuis, onder meer bekend van het Brandwondencentrum Beverwijk. In het voorjaar van 2012 bleek dat de zorginstelling op de rand van een faillissement stond. Als gevolg van overfinanciering in 2009 en 2010 claimden Achmea en andere zorgverzekeraars 40 miljoen euro terug. Dat geld had het ziekenhuis niet, omdat ze dat onder meer had geïnvesteerd in nieuwbouwprojecten. De zorgverzekeraars gingen in de zomer akkoord met een tijdelijk uitstel van terugbetaling, maar zetten Acampo op een zijspoor. In oktober vertrok zij helemaal, zo schrijft Medisch Contact.

Vertrekpremies
Uit de bezoldigingsparagraaf in de jaarrekening blijkt

5
63

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.