Accountants kraken invoering WNT

Accountants zijn verontwaardigd over de manier waarop de Wet normering topinkomens (WNT) is ingevoerd. De wet is in hun ogen te snel en ondoordacht ingevoerd. Dat stellen negen vertegenwoordigers van acht accountantskantoren in het evaluatieonderzoek ‘Communicatie over de Wet Normering Topinkomens’.
Accountants kraken invoering WNT
Foto: ANP

Het onderzoek is opgezet om te ontdekken hoe de uitvoeringscommunicatie over de eerste WNT van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt gewaardeerd. Naast accountants zijn ook topfunctionarissen bij WNT-instellingen, medewerkers bij deze instellingen verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het beloningsbeleid en medewerkers bij deze instellingen belast met de financiële administratie voor topfunctionarissen ondervraagd. Het onderzoek is gehouden onder mensen uit de gehele publieke en semi publieke sector.

Verontwaardiging accountants

Voor accountants is kennis over de WNT belangrijk omdat zij melding moeten doen als organisaties of instellingen zich niet aan de regels houden. Hoewel de accountants ondertussen voldoende informatie zeggen te

5
37

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.