Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea eist tonnen van MC Rhijnauwen

Mark van Dorresteijn
Medisch Centrum Rhijnauwen moet enkele tonnen terugbetalen aan zorgverzekeraar Achmea. De zorgaanbieder zou ten onrechte duizenden laboratoriumonderzoeken bij de zorgverzekeraar gedeclareerd hebben. Dat heeft de Utrechtse rechtbank bepaald, meldt vaktijdschrift Medisch Contact.
Achmea eist tonnen van MC Rhijnauwen

Achmea eist bijna 1,4 miljoen euro van MC Rhijnauwen, maar hoe hoog dat bedrag precies wordt, moet nader onderzoek uitwijzen. De zorgverzekeraar heeft volgens Medisch Contact beslag laten leggen op de eigendommen van de zorgaanbieder en zijn twee bestuurders. Zij moeten nu van de rechter documentatie overhandigen waarmee Achmea het precieze bedrag kan berekenen.

Onrechtmatig onderzoek

De onderzoeken vonden plaats tussen 2007 en 2011. Deze werden uitgevoerd door het Europees Laboratorium voor Nutriënten, dat samenwerkt met MC Rhijnauwen. De onderzoeken werden echter zonder verwijzing door een huisarts uitgevoerd, waardoor ze niet voor vergoeding in aanmerkingen komen. Omdat op de aanvragen wel werd vermeld dat de onderzoeken door huisartsen waren aangevraagd, keerde de zorgverzekeraar de declaraties vier jaar lang de bedragen uit. Na een klacht van een patiënt en een onderzoek in 2011 zegde de zorgverzekeraar de overeenkomst met de zorgverlener op, en spande een rechtszaak aan om het geld terug te halen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.