Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Achmea geen voorkeur voor koper Slotervaart’

Zorgverzekeraar Achmea zegt geen voorkeur te hebben voor een koper van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Dat zegt woordvoerster Christine Rompa van Achmea in vakblad Medisch Contact.
‘Achmea geen voorkeur voor koper Slotervaart’
Foto: ANP

Zorginvesteerder Loek Winter liet maandag weten dat zijn MC Groep het Slotervaartziekenhuis wil kopen. Maar gisteren benadrukte de tijdelijk bestuurder van de houdstervennootschappen van het Amsterdamse ziekenhuis, Charlotte Insinger, dat zij ook met ‘andere mogelijk geïnteresseerde partijen’ in gesprek is, aldus Medisch Contact.

Erbudak

Tot die partijen behoort zeker ook gewezen topvrouw en mede-aandeelhoudster Aysel Erbudak, die dinsdag bevestigde dat zij werkt aan een reddingsplan. Als de Ondernemingskamer na het nu lopende onderzoek concludeert dat Erbudak al de rechtmatige eigenaar van het ziekenhuis is, hoeft zij geen overnamebod te doen. Maar zelfs in die positie zal zij moeten komen met een oplossing voor de wankele financiële positie van het ziekenhuis.

Lucas Andreas

Gisteren meldde Medisch Contact dat ook de Amsterdamse ziekenhuiscombinatie OLVG/ Lucas Andreas interesse heeft getoond in het Slotervaartziekenhuis. Wie de koper van het Slotervaartziekenhuis uiteindelijk wordt, maakt zorgverzekeraar Achmea naar eigen zeggen niet veel uit. ‘Wij hebben geen bijzondere voorkeur’, aldus woordvoerster Rompa.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.