Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Overname Slotervaart door MC Groep bijna rond

De MC Groep van zorgondernemer Loek Winter is in gesprek met de aandeelhouders van het Slotervaart ziekenhuis (Delta Onroerend Goed en Meromi Holding) over de overname van de aandelen. Met Delta Onroerend Goed is overeenstemming bereikt, aandeelhouder Meromi Holding beraadt zich nog op de transactie, aldus de MC Groep in een persverklaring.
Overname Slotervaart door MC Groep bijna rond
Foto: ANP

Als de voorgenomen overname van aandelen doorgaat, heeft MC Groep een bestuurlijke medeverantwoordelijkheid voor het Slotervaart ziekenhuis. Onderdeel van het plan is dat MC Groep een aantal zaken overdraagt aan het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis Antoni van Leeuwenhoek (AVL). Het betreft de apotheekactiviteiten, de oncologische neurochirurgie, de concentratie van de intensive-carefunctie bij het AVL en stapsgewijze uitbreiding van de samenwerking op algemene en medisch ondersteunende functies. Hierover is al overeenstemming bereikt.

Overname

Het gaat om een voorgenomen overname. Voor de ondertekening van de voorlopige koopovereenkomst is door MC Groep ook intensief contact onderhouden met zorgverzekeraars en de huisbank. Met beiden (Zorgverzekeraar Achmea en de ING Bank) is inmiddels al overeenstemming bereikt. De raad van bestuur, raad van commissarissen, het bestuur medische staf, de ondernemingsraad en cliëntenraad van het Slotervaart steunen de transactie.

Goedkeuring

De MC Groep wacht nog op de formele goedkeuring van het College Sanering Ziekenhuizen en de Autoriteit Consument en Markt.

Gerelateerde tags

3 reacties

 • fred

  Geachte lezer,
  Er is een klein probleem voor een mogeljke overname.
  De uitspraak van de rechtbank moet gevolgd worden d.w.z. dat de beheerder van de aandelen en de bestuurder van Jeemer en Meromi hierin gekend moeten worden.
  Het gerechtelijk onderzoek is nog volop aan de gang.
  Houdt U er rekening mee dat de zorgverzekeraars al heel lang weten wat hun doel is met het algemeen basisziekenhuis Slotervaart.
  Vriendelijke groet

 • fred

  Geachte lezer,
  Mijn felicitaties voor deze aanpak.
  Weet U dat we met alle Nederlanders een spaarbedrag hebben van 385 miljard euro (info Nederlandsche Bank).
  Vriendelijke groet.

 • Antoinette du Pre

  Dit is zeer goed nieuws voor medewerkers en patiënten van dit prachtig ziekenhuis.Loek is een man met verstand van zaken.

Of registreer u om te kunnen reageren.