Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Achmea reikt patiënten Slotervaart de hand

Zorgverzekeraar Achmea gaat het gesprek aan met verzekerden die de dupe zijn van een maatregel waardoor ze niet of moeilijk terechtkunnen in het Slotervaartziekenhuis. Dat komt doordat Achmea nieuwe behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis niet langer volledig vergoedt. Dat heeft de verzekeraar maandag laten weten in het tv-programma Radar.
Achmea reikt patiënten Slotervaart de hand
Foto: ANP

Achmea gaat informatiebijeenkomsten organiseren in de directe omgeving van het Slotervaartziekenhuis. Als er geen goede oplossing wordt gevonden kunnen klanten volgens Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop van Achmea, zonder tussenkomst van de rechter overstappen naar een andere verzekeraar. Het gaat volgens haar om schrijnende gevallen waarbij bekeken wordt of ze hun behandeling helemaal vergoed kunnen krijgen.

Echt ontevreden
‘Ik begrijp de frustratie en de schrik. We gaan per individu na wat de gevolgen zijn en als die erg nadelig zijn, passen we er een mouw aan’, aldus Verstappen. ‘We proberen maatwerk te leveren maar als mensen echt ontevreden zijn, mogen ze

4
18

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.