Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Achmea reikt patiënten Slotervaart de hand

Zorgverzekeraar Achmea gaat het gesprek aan met verzekerden die de dupe zijn van een maatregel waardoor ze niet of moeilijk terechtkunnen in het Slotervaartziekenhuis. Dat komt doordat Achmea nieuwe behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis niet langer volledig vergoedt. Dat heeft de verzekeraar maandag laten weten in het tv-programma Radar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Achmea reikt patiënten Slotervaart de hand
Foto: ANP

Achmea gaat informatiebijeenkomsten organiseren in de directe omgeving van het Slotervaartziekenhuis. Als er geen goede oplossing wordt gevonden kunnen klanten volgens Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop van Achmea, zonder tussenkomst van de rechter overstappen naar een andere verzekeraar. Het gaat volgens haar om schrijnende gevallen waarbij bekeken wordt of ze hun behandeling helemaal vergoed kunnen krijgen.

Echt ontevreden
‘Ik begrijp de frustratie en de schrik. We gaan per individu na wat de gevolgen zijn en als die erg nadelig zijn, passen we er een mouw aan’, aldus Verstappen. ‘We proberen maatwerk te leveren maar als mensen echt ontevreden zijn, mogen ze

4
21

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik vind het juist een hele goede actie van het Slotervaart. De verzekeraars krijgen veel te veel macht. Zij willen eigenlijk alles bepalen. Het enige dat zij in mijn ogen moeten doen is het geld van de verzekerden a.s.a.p. bij de ziekenhuizen en overige instanties afleveren.
    niks meer, niks minder

  3. De stap die Achmea nu zet door het Slotervaart ziekenhuis niet te contracteren is dapper, omdat Achmea hiermee ingaat tegen gevestigde belangen en opinies. Daarmee neemt Achmea de regie in het streven de gezondheidszorg betaalbaar te houden. En dat is precies wat de overheid, maar ook ik als betrokken burger, verwacht van de zorgverzekeraars.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.