Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acht meest energieopwekkende verpleeghuizen

Het online platform voor leefbare omgevingen ‘De nieuwe draai’ heeft acht zorggebouwen genomineerd voor een verkiezing van ‘meest energieopwekkend gebouw’. De komende maanden gaat een expertpanel luisteren naar ervaringen van bewoners, familie en personeel. De winnaar krijgt dit najaar de titel ‘meest energieopwekkende ouderenzorggebouw van Nederland’.
prijsfotolia400.jpg
Foto: Fotolia

Waar krijgen mensen energie en worden ze optimaal ondersteund? Waar wordt er energie bespaard en groene energie opgewekt? Om die vragen te beantwoorden toetst De nieuwe draai gebouwen op vijf elementen. Gezond, sociaal, duurzaam, circulair en slim. Elk genomineerd ouderenzorggebouw biedt iets unieks en scoort hoog op een of meer van de vijf criteria. Vooral de samenhang tussen de verschillende elementen is van belang. Een expertpanel heeft een achttal gebouwen genomineerd. Twee nominaties kunnen nog door het publiek gedaan worden. Uit tien gebouwen komt in het najaar een winnaar. De acht genomineerde ouderenzorggebouwen zijn:

Woonzorgcentrum Sint Elisabeth Roosendaal
Huis en Haard Arnhem
Petterhústerstate Stiens
Verpleeghuis Oudshoorn Alphen aan den Rijn
De Hogeweyk Weesp
 MuzeRijk Uden
De Benring Voorst
Reigershoeve Heemskerk

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.