Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ACM keurt overname Pasana goed

De Autoriteit Consument en Markt heeft op 30 juni haar goedkeuring gegeven aan de doorstart van Pasana Ouderenzorg door de KwadrantGroep en ZuidOostZorg. Hiermee is een definitief einde gekomen aan een onzekere periode voor alle medewerkers van Pasana na het faillissement van vorig jaar. De overdracht wordt per 1 augustus 2015 in gang gezet en zal per 1 september 2015 afgerond zijn.
ACM keurt overname Pasana goed
Foto: Catrimus van der Veen

De KwadrantGroep en ZuidOostZorg zorgen voor een doorstart van alle vestigingen van de voormalige ouderenzorg van Pasana. Hiermee is een toekomstbestendig zorgaanbod en het grootste deel van de werkgelegenheid bij Pasana gegarandeerd.

Roelof Jonkers (bestuursvoorzitter KwadrantGroep): ‘Eindelijk zekerheid voor de mensen van Pasana. Hiermee kunnen we in NoordOost Friesland de zorg voor de cliënten van Pasana en de werkgelegenheid voor velen voortzetten. Ook de zorg op het platteland en Ameland wordt hiermee geborgd en daar zijn we erg blij mee.  We gaan bij Pasana investeren in zorgvernieuwing en innovatie en we starten met een dementieproject. We gaan de zorg op een nieuwe leest voortzetten.’

Werkgelegenheid

Anke Huizenga (bestuurder ZuidOostZorg): ‘Ook wij zijn zeer verheugd dat we de zorg en werkgelegenheid kunnen continueren. We zetten vooral in op zorgvernieuwing in de Waadwente waar de zorg en diensten erop gericht zullen zijn om cliënten zo snel mogelijk terug te laten keren naar huis. We sluiten daarbij aan bij de behoeften en wensen van ouderen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.’

Vangnetstichting

ZuidOostZorg neemt de Waadwente in Dokkum over. Alle overige locaties van Pasana Ouderenzorg worden door de KwadrantGroep overgenomen. Op korte termijn worden er medewerkersbijeenkomsten gepland om iedereen te informeren over de laatste stand van zaken. Op 1 september gaat het nieuwe dienstverband in  voor de medewerkers van Pasana. Hiermee komt straks ook een einde aan de exploitatie door de curatoren, Matthijs Sturms en Hans Silvius en de Stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland, die in november bij het faillissement in het leven was geroepen door de Friesland Zorgverzekeraar. Met deze zogeheten Vangnetstichting, onder leiding van Haijo Homan, was de zorg in NoordOost Friesland en op Ameland  tot nu toe gegarandeerd. De stichting begeleidde de afgelopen periode de overname en handelde samen met alle betrokken partijen de lopende zaken af. Zolang de overdracht nog niet is afgerond blijft de vangnetstichting onverminderd betrokken bij de ouderenzorg en staat in voor de kwaliteit en continuïteit van zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.