Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acties verpleegkundigen Zorgcombinatie Noorderboog

De verpleegkundigen van de afdeling obstetrie en gynaecologie hebben gisteren bij de hoofdingang van het Diaconessenhuis actie gevoerd. Dat meldt regionaal dagblad Steenwijker Courant. Het Diaconessenhuis in Steenwijk maakt onderdeel uit van Zorgcombinatie Noorderboog.
Acties verpleegkundigen Zorgcombinatie Noorderboog

Noorderboog kondigde vorige week aan dat ziekenhuisbevallingen op termijn alleen in Zwolle bij de Isala klinieken plaats zullen vinden. De verpleegkundigen lieten ballonnen op en maakten bezoekers attent op hun grote ongerustheid over de aangekondigde sluiting van de afdeling acute verloskunde, aldus de Steenwijker Courant . Minister Schippers van Volksgezondheid kan zich de ongerustheid goed voorstellen. In antwoord op Kamervragen schrijft zij dat het nog slechts een voorgenomen besluit is. “De ziekenhuizen en de betrokken verzekeraar geven de garantie dat niet tot verplaatsing van de klinische verloskunde naar Zwolle wordt overgegaan voordat aan een aantal belangrijke randvoorwaarden is voldaan.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Permanente samenwerking Noorderboog en Isala

Lidy Hartemink naar bestuur Noorderboog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.