Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ daagt VWS vanwege AWBZ-tarieven

ActiZ spant een kort geding aan tegen het ministerie van VWS om een nieuwe, extra korting op het tarief voor de AWBZ-thuiszorg te voorkomen. Overleg met VWS bracht geen uitkomst voor de branche.
ActiZ daagt VWS vanwege AWBZ-tarieven

Het kort geding gaat om een extra bezuiniging met ingang van 2011 van in totaal 58 miljoen euro op het AWBZ-tarief voor verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding.

Bonus/malus

Het ministerie van VWS wil met ingang van januari 2011 de bonus/malus-regeling afschaffen en als nieuwe maatregel een tariefskorting van 1,7 procent (58 miljoen euro) invoeren. ActiZ schrijft voorstander te zijn van het afschaffen van de bonus/malus-regeling. “De regeling zorgde voor veel administratieve rompslomp en het doel van die regeling is nu bereikt. De financiële bezuiniging is behaald en zorgorganisaties werken structureel doelmatiger. De aangekondigde korting van 58 miljoen euro ziet ActiZ daarom als een extra korting waardoor de zorg onnodig verder onder druk komt te staan en daar is niemand bij gebaat.”

Maatregel

ActiZ zet dan ook in op het voorkomen van de nieuwe maatregel. Het kort geding dient vrijdag 17 december 2010.

Lees meer:

Minder nieuwe indicaties voor de AWBZ

Ggz wil niet vanuit de AWBZ gefinancierd worden

Geen controle bonus-malusregeling

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met d

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.