ActiZ en vakbonden presenteren sectorplan VVT

Het aantal verloren banen in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) moet worden opgevangen door grootschalige om-, bij- en doorscholing. Als dat niet mogelijk is, krijgen werknemers hulp om een baan te vinden in een andere sector. Daarvoor pleiten werkgeversorganisatie ActiZ en de vakbonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ in een sectorplan.
ActiZ en vakbonden presenteren sectorplan VVT
Foto: ANP

Het sectorplan is een antwoord om de gevolgen van de kabinetsmaatregelen in de VVT zo goed mogelijk op te vangen. De partijen verwachten dat er ruim tienduizenden banen verloren gaan. Met het sectorplan is 130 miljoen euro gemoeid. De branche draagt zelf 50 procent bij. Met 450.000 werknemers is de VVT de grootste branche van Nederland.

Sectorplan VVT

In de plannen richten de partijen zich op begeleiding van werk naar werk. Daarvoor zijn verschillende trajecten opgesteld met meer of minder ondersteuning: van complete begeleidingstrajecten tot een ‘rugzakje’ voor een onderdeel uit de ondersteuning. In de bijscholing wordt meer focus gelegd

2
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.