Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ActiZ en vakbonden presenteren sectorplan VVT

Mark van Dorresteijn
Het aantal verloren banen in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) moet worden opgevangen door grootschalige om-, bij- en doorscholing. Als dat niet mogelijk is, krijgen werknemers hulp om een baan te vinden in een andere sector. Daarvoor pleiten werkgeversorganisatie ActiZ en de vakbonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ in een sectorplan.
ActiZ en vakbonden presenteren sectorplan VVT
Foto: ANP

Het sectorplan is een antwoord om

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Eerst tekenen voor bezuinigingen met massaontslag als gevolg en vervolgens komen met ‘grootschalige om-, bij- en doorscholing’… Maar voor welke banen? In de zorg is minder werk en buiten de zorg liggen de banen ook niet voor het oprapen. En het erge van is dat ouderen de dupe zijn. Ze moeten langer thuis wonen terwijl er minder thuiszorg is.

  2. Lees alle reacties
  3. Toch jammer dat er eerst miljoenen zijn geïnvesteerd om de ‘handen aan het bed’te krijgen. Massale (menselijke) kapitaalvernietiging terwijl de vergrijzing en ontgroening in veel gebieden doorzet binnen de komende jaren. Zie dan maar weer zorgmedewerkers te krijgen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.