Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

ActiZ en vakbonden presenteren sectorplan VVT

Het aantal verloren banen in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) moet worden opgevangen door grootschalige om-, bij- en doorscholing. Als dat niet mogelijk is, krijgen werknemers hulp om een baan te vinden in een andere sector. Daarvoor pleiten werkgeversorganisatie ActiZ en de vakbonden CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ in een sectorplan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ActiZ en vakbonden presenteren sectorplan VVT
Foto: ANP

Het sectorplan is een antwoord om de gevolgen van de kabinetsmaatregelen in de VVT zo goed mogelijk op te vangen. De partijen verwachten dat er ruim tienduizenden banen verloren gaan. Met het sectorplan is 130 miljoen euro gemoeid. De branche draagt zelf 50 procent bij. Met 450.000 werknemers is de VVT de grootste branche van Nederland.

Sectorplan VVT

In de plannen richten de partijen zich op begeleiding van werk naar werk. Daarvoor zijn verschillende trajecten opgesteld met meer of minder ondersteuning: van complete begeleidingstrajecten tot een ‘rugzakje’ voor een onderdeel uit de ondersteuning. In de bijscholing wordt meer focus gelegd

2
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Eerst tekenen voor bezuinigingen met massaontslag als gevolg en vervolgens komen met ‘grootschalige om-, bij- en doorscholing’… Maar voor welke banen? In de zorg is minder werk en buiten de zorg liggen de banen ook niet voor het oprapen. En het erge van is dat ouderen de dupe zijn. Ze moeten langer thuis wonen terwijl er minder thuiszorg is.

  2. Lees alle reacties
  3. Toch jammer dat er eerst miljoenen zijn geïnvesteerd om de ‘handen aan het bed’te krijgen. Massale (menselijke) kapitaalvernietiging terwijl de vergrijzing en ontgroening in veel gebieden doorzet binnen de komende jaren. Zie dan maar weer zorgmedewerkers te krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.