ActiZ: ‘Inspectie stelt niet altijd de goede vragen’

‘We blijven vinden dat de vragen van de IGZ voor een deel niet de goede vragen zijn.’ Dat schrijft voorzitter Guus van Monfort van brancheorganisatie ActiZ over transparantie in de verpleeghuiszorg aan de Tweede Kamer. Dit naar aanleiding van het Algemeen Overleg over verpleeghuiszorg vorige week.
guusvanmontfort.jpeg

Tijdens het A.O. afgelopen donderdag ging het veel over de zwarte lijsten van de IGZ en onderbezetting. Van Montfort schrijft groot voorstander te zijn van transparantie. Maar in de uitvraag van gegevens die verpleeghuizen openbaar moeten maken, zit nog een aantal rare vragen. 

‘De rol en verantwoordelijkheid van de IGZ staan wat ons betreft niet ter discussie. (…) Wij blijven wel vinden dat de vragen van de IGZ voor een deel niet de goede vragen zijn. We dringen aan op een uitvraag waarbij bijvoorbeeld vrijheid verruimende maatregelen niet langer via afvinklijstjes gescoord worden als vrijheid beperkende maatregelen.’ Van Monfort

3
358

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.