Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ: Nu investeren in ouderenzorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het is tijd om te investeren in de ouderenzorg, zegt Actiz. De brancheorganisatie van werkgevers in de zorg reageert op het manifest van columnist Hugo Borst om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren.
oudere.verzorgende.vierkant.iStock.jpg
Foto: iStock

Borst lanceerde vandaag het manifest ‘Scherp op Ouderenzorg’.

ActiZ
‘Ook ik vind dat we te weinig geld hebben om voldoende personeel vrij te maken en voldoende aandacht te kunnen geven aan onze bewoners en cliënten’, zegt Jacqueline Joppe, vice-voorzitter van Actiz in het NOS Radio 1 Journaal.

Meer geld
Joppe zegt toch blij te zijn met het manifest, ondanks de problemen die Borst aankaart. ‘Als we de handen ineen kunnen slaan en als samenleving meer geld beschikbaar maken voor de zorg voor onze ouderen, juich ik dat alleen maar enorm toe’.

Personeel
De tien punten van het manifest zijn volgens Joppe gemakkelijk in te voeren, mits er geld komt. Bovendien moet er haast worden gemaakt met het opleiden van goede medewerkers. Dat is nodig want de zorg voor de patiënten in de zorginstellingen wordt steeds zwaarder. De opmerking van ActiZ is opvallend omdat de brancheorganisatie zich onlangs vlak voor het begin van het Kamerdebat over de bezettingsnorm voor verpleeghuizen terug trok uit de onderhandelingen. De Kamer was not amused en Actiz voelde zich genoodzaakt excuses aan te bieden aan staatssecretaris Martin van Rijn. ActiZ zette het debat op scherp door de weigering kwaliteitsgegevens aan te leveren aan de Inspectie. Inmiddels heeft de brancheorganisatie samen met de IGZ laten weten weer gegevens aan te zullen leveren. 

Dossier Ouderenzorg
In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.