Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ opgelucht dat contracteerplicht niet is afgeschaft

In een persverklaring schrijft brancheorganisatie ActiZ verheugd te zijn dat de contracteerplicht niet is afgeschaft. Met een motie stemde de Tweede Kamer vorige week tegen deze bezuinigingsmaatregel van demissionair minister Klink van VWS.
ActiZ opgelucht dat contracteerplicht niet is afgeschaft

In lijn met eerdere afspraken

De contracteerplicht van verpleeg- en verzorgingshuizen door zorgverzekeraars wordt voorlopig niet afgeschaft. Dat besluit ligt volgens ActiZ in lijn met eerdere afspraken en met de controversieel verklaring van de toekomst van de AWBZ.

AWBZ meer vraaggericht

“Dát intramurale contracteerplicht afgeschaft gaat worden, staat niet ter discussie”, schrijft ActiZ. “Zowel de branche van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg als het ministerie van VWS vinden dat dit een belangrijke stap is om de AWBZ meer vraaggericht te maken. Het moment waarop dit gebeurt, is echter ook belangrijk. In 2005 heeft het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) onderzocht wat nodig is om de opheffing op verantwoorde manier plaats te laten vinden. Toen constateerde het CVZ dat er ‘nogal wat randvoorwaarden’ ontbraken. ActiZ meent dat nog steeds niet aan alle randvoorwaarden is voldaan.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Eigen bijdrage tweedelijns ggz van de baan

Zorgverzerkaars dreigen ggz met contracteerstop

Zorgkantoor kort thuiszorg tien procent

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.