Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ActiZ over Wlz-budget: ‘We zijn steeds reactief problemen aan het oplossen’

Redacteur Skipr en Zorgvisie
Er moet pro-actiever gekeken worden naar de verouderende samenleving en de budgetten die nodig zijn om de langdurige zorg te bekostigen. Elk jaar worden de budgetten overschreden en elk jaar zorgt dit voor onzekerheid bij de zorgaanbieders, zegt Mireille de Wee, voorzitter van de kerngroep Wonen en Zorg bij ActiZ en bestuurder bij Mijzo. ‘Tot nu toe wordt het iedere keer gefinancierd, maar je vraagt je wel af hoe ver dit kan gaan.’
chronisch zieken, ouderenzorg, vergrijzing
Foto: AdobeStock

De Wee reageert op het rapport

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het loslaten van het paradigma uit de Gezondheidsleer, dat je slechts met een gezond opgevoede jeugd een gezonde bevolking creëert, heeft het kunnen anticiperen van welke overheid of instantie ook, vrijwel onmogelijk gemaakt.
   Wil men anticiperen, dan zal men de sterk stijgende incidenties van rugklachten, artrose, autisme, burn-out, depressie en de grote neurodegeneratieve aandoeningen als Parkinson, dementie, ALS etc. etc. bij steeds jongere leefstijdsklassen, serieus moeten nemen als driedubbele vergrijzing. Gezond oud worden gaat steeds vroeger niet meer lukken ( VerweyJonkerInstituut Rapport 2018 : 1,3miljoen 0-25 jarigen met een chronische diagnose) Met de huidige kijk op preventie komt zeker de huidige jongste generaties hier niet goed mee weg. De essentie achter Rust, Reinheid en Regelmaat voor al onze ontwikkelingsprocessen in de groeifase is verloren gegaan en pakt almaar duurder uit. .

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.