Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

ActiZ: ‘Overheid kan geen nullijn invoeren in de zorg’

Volgens werkgeversorganisatie AcitZ heeft het kabinet niet de juridische mogelijkheden om een nullijn in te voeren in de zorgsector. Sinds 1999 geldt immers de regel dat de sociale partners totaal vrij zijn in het vaststellen van de loonsontwikkeling. De overheid heeft niet het recht deze regel te ontbinden.
ActiZ: ‘Overheid kan geen nullijn invoeren in de zorg’
Premium

In de zorgbranche geldt sinds

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hieruit blijkt de kracht van Actiz. Natuurlijk kloppen de argumenten niet en waarschijnlijk weten Actiz bestuurders dit ook, want brandweerlieden en bouwvakkers hebben ook geen schuld aan de crisis en moeten ook bloeden. Actiz zal deze strijd van de overheid waarschijnlijk verliezen. En dat vindt Actiz ook niet erg. Dat verlies is dit een overwinning voor de leden van Actiz. Als de overheid hard ingrijpt dan krijgen de bestuurders niet de schuld. Als de vakbonden klagen, dan kunnen de werkgevers achterover leunen. Deze rekening schuift Actiz door naar de politiek.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.