Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ActiZ wil huisvestingscomponent in één klap invoeren

Stel de normatieve huisvestingscomponent (NHC) uit tot 2014 en voer hem dan in één keer in. Dat adviseert brancheorganisatie ActiZ op haar website. ActiZ wil met dit plan bewerkstelligen dat bouwende zorgorganisaties eenvoudiger leningen krijgen van banken.
ActiZ wil huisvestingscomponent in één klap invoeren

De NHC is het bedrag dat zorginstellingen via zorgzwaartepakketten (zzp’s) krijgen voor hun huisvestingskosten. Het ministerie van VWS voert vanaf 2011 de NHC in als nieuw bekostigingssysteem voor zorgvastgoed. Volgens ActiZ is echter nog veel onduidelijk over de invoering van dit systeem. Banken zijn hierdoor huiverig om zorgvastgoed te financieren.

Duidelijkheid zorgondernemers

“Voer de NHC voor de gehele sector tegelijk in, in plaats van de geleidelijke invoering die het ministerie van VWS voorstaat”, schrijft AcitZ. “Dan kunnen de zorgorganisaties die in korte tijd veel moeten investeren in nieuwbouw vooraf kapitaal ‘sparen’ voor die investeringen. Verder stellen we voor dat de uitvoering van de NHC wordt uitgesteld tot 2014. Dat geeft zowel het ministerie als de zorgondernemers de tijd om zich goed voor te bereiden op de nieuwe regeling. Een besluit hierover moet wel snel vallen, zodat de zorgondernemers duidelijkheid krijgen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Huisvestingscomponent zzp’s is bekend

Huisvesting als middel om de klantwaarde te verhogen

‘Strategisch vastgoedbeleid voorkomt onnodige risico’s

Zorgcoöperatie Nederland wil vastgoed niet kwijt

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.