Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acute problemen thuiszorg Voorschoten voorbij

De acute problemen met de thuiszorg in Voorschoten zijn opgelost. Iedereen die huishoudelijke hulp nodig heeft, krijgt die ook. ’De situatie in Voorschoten was in het najaar zo ernstig dat in een week tijd twintig mensen tegelijk zonder thuishulp kwamen te zitten.

Wel maakt thuiszorgorganisatie Florence nog veel gebruik van uitzendkrachten. En nieuwe cliënten worden slechts sporadisch aangenomen. Dat zegt René Le Mair, locatiemanager van Huize Adegeest in Voorschoten en verantwoordelijk voor de thuiszorg van Florence. De organisatie, met het hoofdkantoor in Rijswijk, is hard bezig om nieuwe mensen te zoeken, zodat hulpbehoevende Voorschotenaren zoveel mogelijk vaste mensen over de vloer krijgen, in plaats van tijdelijke uitzendkrachten. Er zijn daarvoor nog ongeveer tien nieuwe medewerkers nodig, aldus Le Mair. En medewerkers zijn moeilijk te krijgen, want de concurrentie op de arbeidsmarkt is groot. Niet alleen van andere zorginstellingen, maar ook van andere bedrijven.

Zonder thuishulp

Voor Florence, een organisatie die vooral opereert in het gebied rond Den Haag, was het afgelopen jaar ‘onrustig’. Er was volgens Le Mair veel verloop. “We hebben nogal moeten schuiven met medewerkers.” De situatie in Voorschoten was in het najaar zo ernstig dat in een week tijd twintig mensen tegelijk zonder thuishulp kwamen te zitten. Mensen die voor het eerst hulp zouden krijgen, kregen te horen dat er niemand zou komen. Het ging dan vooral om alfahulpen. (Leidsch Dagblad)

Lees ook:

Het artikel in het Leidsch Dagblad

Communiceren met de buren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.