Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Admiraal de Ruyter niet meer onder verscherpt toezicht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het verscherpt toezicht op het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis is gisteren opgeheven.
Admiraal de Ruyter niet meer onder verscherpt toezicht

Dat melden de Inspectie en het ziekenhuis. Het ziekenhuis stond bijna een jaar onder verscherpt toezicht.

Vms

Het ADRZ had het verscherpt toezicht te danken aan achterblijvende implementatie van het veiligheidsmanagementsysteem. De igz heeft het afgelopen jaar de vorderingen van het ziekenhuis getoetst door middel van onaangekondigde en aangekondigde bezoeken en gesprekken met de Raad van Bestuur, managers en medewerkers. De conclusie is dat het ziekenhuis hard heeft gewerkt aan verbeteringen en ziet dat op vele niveaus goede verbetermaatregelen zijn genomen.

Certificaat

Het ADRZ heeft inmiddels het certificaat behaald voor het vms. Op 2 juni wordt het certificaat officieel uitgereikt. Bestuursvoorzitter Huybert van Eck: ‘Dit is een beloning voor het vele werk dat onze medewerkers hebben verricht. In relatief korte tijd hebben zij deze slag gemaakt en dat is kenmerkend voor hun flexibiliteit.’

Inspectie voor de Gezondheidszorg

In juli 2013 stelde de inspectie het ADRZ voor de duur van zes maanden onder verscherpt toezicht. Dat werd in januari 2014 verlengd met nog eens maximaal zes maanden. De komende maanden blijft de inspectie intensief toezicht uitvoeren om de voortgang op de ingezette verbetermaatregelen te toetsen.

Kwaliteitsnormen

Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Ziekenhuizen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.