Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afwaardering vastgoed nekt LangeLand Ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Nieuwe regels die ziekenhuizen dwingen vastgoed en andere investeringen sneller af te schrijven, hebben het LangeLand Ziekenhuis (LLZ) in acute financiële problemen gebracht. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag.
Afwaardering vastgoed nekt LangeLand Ziekenhuis

Drie omliggende ziekenhuizen moeten het ziekenhuis redden van faillissement. Onlangs werd Dirk Jan Verbeek benoemd tot interim-bestuurder bij het ziekenhuis om de integratie in de coöperatie van die ziekenhuizen goed te laten verlopen.

Verbeek legt aan het FD uit dat het ziekenhuis al langer de kosten niet meer onder controle had. Hij stelt dat de problemen er al waren, maar dat de nieuwe regels de noodzaak voor verandering acuter maken. Ziekenhuizen mochten tot voor kort lange periodes uittrekken om vastgoed af te schrijven. Dat leidde tot opgeblazen balansen omdat er waarden voor vastgoed werden opgevoerd die niet reëel waren. Ziekenhuizen moeten nu alsnog de marktwaarde van hun gebouwen en apparatuur in de boeken opvoeren. Vooral voor ziekenhuizen die niet veel vet op de botten hebben, dreigt hiermee een flink probleem te ontstaan. Het LangeLand is het eerste ziekenhuis waar dit zichtbaar wordt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Dirk Jan Verbeek wordt interim-bestuurder LangeLand Ziekenhuis

LangeLand Ziekenhuis wil bij ‘A12-combinatie’

Zorgvisie Bouwcongres

Hoe financieren zorginstellingen hun zorgvastgoed in de praktijk? Hoe gaan de financiers om met nieuwbouwplannen en waar moeten deze aan voldoen? Hoe houd je de bouwkosten in de hand? Neem daarom deel aan het Zorgvisie Bouwcongres en stel uw vragen aan de ervaringsdeskundigen. Meer informatie en aanmelden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.