Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Agressie patiënten stijgt sterk in coronatijd

Patiënten en bezoekers van zorginstellingen zijn agressiever in coronatijd. Zestig procent van de medewerkers in de zorg ervaart meer verbaal geweld, vaak omdat mensen zich niet willen houden aan coronamaatregelen. Een kwart krijgt zelfs te maken met fysiek geweld.  
Aggressives Drohen Kopf Seitlich
Foto: fpic/stock.adobe.com
Premium

Dat blijkt uit een enquête

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Wellicht dat de volgende zaken daar mede debet aan zijn:

   1. onduidelijkheid over de voorschriften;
   2. het gebrek aan uniformiteit ervan;
   3. het feit dat zorgverleners zich er zelf regelmatig niet aan houden, al dan niet van horen zeggen.

   Dat alles kan opgelost worden door een simpel voorschrift: Als je binnen bent, niet tot hetzelfde huishouden behoort en 1,5 m niet te realiseren of onwenselijk is, draag dan een mondkapje of transparant gezichtsscherm. In principe overal en altijd. Dus ook in de zorg (en ook op middelbare scholen, alleen lagere scholen zouden vrijgesteld moeten zijn).

   Dat lost in ieder geval al punten 1 en 2 op. En als zorgverleners er zich zelf ook aan houden, wat gezien de besmettingen op de afd. chirurgie van het LUMC en de vele besmettingen in de verpleeghuizen ook duidelijk nodig is, is punt 3 ook opgelost.

   Het bovenstaande is niet wat het RIVM/OMT adviseert, maar de WHO en de Europese en Amerikaanse ‘Center for Disease Control’ wel. Nederland loopt dus duidelijk uit de pas, zonder dat daar een solide wetenschappelijke basis voor is.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.