Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akademie vraagt meer geld voor gezondheidonderzoek

Redactie Zorgvisie
Structurele verhoging van het budget voor medisch onderzoek is noodzakelijk als Nederland haar internationaal vooraanstaande positie wil handhaven. Dat adviseert de Raad voor Medische Wetenschappen (RMW) van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen (KNAW) in een vandaag aan Onderwijsminister Plasterk overhandigd rapport.

Talent

De Raad vindt ook dat de extra middelen uitsluitend mogen worden besteed aan individuele talentvolle wetenschappers en bottom-up onderzoeksprogramma’s. Bijzondere aandacht zou moeten uitgaan naar jong talent dat momenteel onvoldoende mogelijkheden krijgt om door te groeien.

Kwaliteit

Het Nederlandse gezondheidonderzoek is van hoge kwaliteit, zo constateert de RMW. Dat vinden niet alleen de éénentwintig ondervraagde onderzoeksinstituten, maar ook de ruim vijftig buitenlandse referenten die aan het onderzoek meededen.

Minister Plasterk heeft zelf als respondent meegewerkt aan het onderzoek, in zijn toenmalige functie van directeur van het Hubrecht laboratorium. (CvA)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.