Akkoord cao VVT zonder handtekening FNV

De vakbonden NU’91 en CNV Zorg & Welzijn en de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe cao in de verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg (VVT). FNV Zorg & Welzijn heeft er vanochtend vroeg voor gekozen het akkoord niet te ondertekenen. ActiZ en BTN betreuren dit enorm, zo laten ze weten in een persverklaring.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
contract300.jpeg

De nieuwe cao geldt voor twee jaar en voorziet in een verhoging van de lonen met structureel ruim 4 procent. Een deel daarvan door de eindejaarsuitkering (nu 5,7 procent) in stappen te verhogen naar een volledige dertiende maand (8,33 procent). Daarnaast volgen twee loonsverhogingen: 0,65 procent in oktober 2016 en 1 procent per juli 2017. Medewerkers krijgen in december 2016 én in februari 2017 een eenmalige uitkering van 1,2 procent.

Oplossing ORT
Voor het strijdpunt van de ORT over verlofdagen hebben de ondertekenaars ook een oplossing bedacht. Vanaf januari 2017 krijgen medewerkers ook ORT uitbetaald over hun vakantie- en verlofdagen.

2
423

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.