Akkoord cao VVT zonder handtekening FNV

De vakbonden NU’91 en CNV Zorg & Welzijn en de werkgeversorganisaties ActiZ en BTN hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe cao in de verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg (VVT). FNV Zorg & Welzijn heeft er vanochtend vroeg voor gekozen het akkoord niet te ondertekenen. ActiZ en BTN betreuren dit enorm, zo laten ze weten in een persverklaring.
contract300.jpeg

De nieuwe cao geldt voor twee jaar en voorziet in een verhoging van de lonen met structureel ruim 4 procent. Een deel daarvan door de eindejaarsuitkering (nu 5,7 procent) in stappen te verhogen naar een volledige dertiende maand (8,33 procent). Daarnaast volgen twee loonsverhogingen: 0,65 procent in oktober 2016 en 1 procent per juli 2017. Medewerkers krijgen in december 2016 én in februari 2017 een eenmalige uitkering van 1,2 procent.

Oplossing ORT
Voor het strijdpunt van de ORT over verlofdagen hebben de ondertekenaars ook een oplossing bedacht. Vanaf januari 2017 krijgen medewerkers ook ORT uitbetaald over hun vakantie- en verlofdagen.

2
382

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.