Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord LIVIO en vakbond over ontslagen

Het bestuur van zorgorganisatie LIVIO in Enschede heeft afspraken gemaakt met vakbond NU’91 om de tweehonderd gedwongen ontslagen van tafel te vegen. Beide partijen gaan zich inzetten om alle tweehonderd medewerkers elders te plaatsen.

“De ontslagformulieren lagen al bij het arbeidsbureau, maar dat hebben we kunnen terugdraaien”, zegt Bert ten Have van NU’91. De afspraak is dat in april komend jaar op zijn minst dertig procent van de werknemers bij andere werkgevers aan de slag zijn. “Als dat niet lukt, vallen er alsnog gedwongen ontslagen”, zegt Ten Have. “We hebben een mobiliteitscentrum opgezet om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt.”

Opstappen

Het sociaalplan is bij de onderhandelingen niet opengebroken, er zijn clausules aan toegevoegd zegt Ten Have. “Voor het bedrijf was de keuze moeilijk omdat je met vrijwillige mobiliteit het risico loopt dat juist de mensen die je wilt houden opstappen. Uiteindelijk zijn ze toch akkoord gegaan.”

Problemen

LIVIO kwam in de problemen na fusies en het binnenhalen van Wmo-aanbestedingen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

LIVIO

NU’91

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.