Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord over IJsselmeerziekenhuizen

Zorgverzekeraar Achmea en Loek Winter van de MC Groep zijn het eens geworden over het voortbestaan van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad. Dat zei een woordvoerder van Achmea.

De aanvraag voor financiële steun van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) wordt vandaag verstuurd. Wanneer de NZa daarmee instemt, kan de overname door Loek Winter definitief worden rondgemaakt. De onderhandelingen duurden vooral zo lang, omdat Achmea niet kon instemmen met de gevraagde financiële steun 13,3 miljoen euro. Het bedrag dat Achmea in de ziekenhuizen zou steken, wordt nu betaald door VWS.

NZa

Er wordt bij de NZa 29,5 miljoen euro gevraagd. Volgens een woordvoerder van de NZa wordt er alleen onder strikte voorwaarden geld in het ziekenhuis gestoken omdat het om gemeenschapsgeld gaat. Minister Klink van Volksgezondheid wil kwalitatief goede en bereikbare zorg in de regio rond Lelystad en Emmeloord behouden. Daarom heeft hij besloten meer geld te investeren. Het is wel de bedoeling dat de IJsselmeerziekenhuizen de toegezegde 13,3 miljoen terugbetaalt. Klink wil verder garant staan voor een openstaande rekening van Achmea bij het ziekenhuis van maximaal 7,5 miljoen.

Arbeidsplaatsen verdwijnen

Bij de IJsselmeerziekenhuizen verdwijnen tweehonderd arbeidsplaatsen. Dat heeft minister Klink van Volksgezondheid vandaag gezegd in de Tweede Kamer. Al eerder liet hij weten dat van de 49 medisch specialisten er negen vertrekken. Er is geen plaats meer voor specialisten die hun werk niet goed doen. (ANP)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen op rand van faillissement

Overname IJsselmeerziekenhuizen verschoven

Achmea botst met Winter over tarieven

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.