Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord over sociaal plan MCA Gemini

Abvakabo FNV en MCA Gemini Groep hebben vandaag een akkoord bereikt over een sociaal plan. Hiermee zijn eerder aangekondigde acties bij het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini ziekenhuis in Den Helder van de baan, zo laat vakbond Abvakabo FNV weten.
Akkoord over sociaal plan MCA Gemini
Foto: ANP - Olaf Kraak

De MCA Gemini Groep is voornemens om 450 banen te schrappen. Hierover is een nieuw sociaal plan gemaakt dat per september ingaat en een looptijd heeft tot eind 2015.

Tevreden vakbond
De leden van Abvakabo FNV hadden voorafgaand aan het overleg een petitie aangeboden aan de voorzitter van de raad van bestuur die door meer dan 650 werknemers is ondertekend. Hierin stonden onder meer de eisen: geen gedwongen ontslagen en duidelijke afspraken over van-werk-naar-werk-trajecten. Eerder liepen de gesprekken over het sociaal plan hierop stuk. Fred Seifert, bestuurder Abvakabo FNV is tevreden met het resultaat: ‘Juist nu is het belangrijk dat deze afspraken zijn opgenomen in het sociaal plan. De MCA Gemini Groep is voornemens om 450 banen te schrappen. Het personeel heeft recht op fatsoenlijke afspraken en daar heeft de MCA Gemini Groep nu gelukkig gehoor aan gegeven.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.