Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Alarmhorloge met gps van KPN voor de zorg

Mario Gibbels
KPN introduceert de Lokafoon, een mobiele dienst voor persoonsalarmering voor cliënten van zorginstellingen. Het apparaat, dat er uitziet als een polshorloge, zorgt ervoor dat de drager ervan altijd in contact staat met de servicecentrale.

“Met de Lokafoon kan de gebruiker altijd en overal contact krijgen met een (medische) servicecentrale, familie of zorgorganisatie”, stelt KPN. “Een telefoonnummer intoetsen is niet nodig: met één druk op de knop is er direct een spreek-luisterverbinding met de centrale.”

Mantelzorger

“De Lokafoon heeft ook een ingebouwde gps-ontvanger waarmee de drager snel gelokaliseerd kan worden. De locatiegegevens worden doorgestuurd naar een beveiligde website die alleen voor de servicecentrale toegankelijk is”, aldus de telecommunicatiegigant. De Lokafoon kan aangepast worden aan individuele behoeften. Zo kan de drager ervoor kiezen het alarm te laten uitkomen bij een mantelzorger (bijvoorbeeld een familielid, buurvrouw of kennis) in plaats van de centrale.

Pilot

De nieuwe dienst is tijdens een pilot twee maanden intensief getest door 50 zorgcliënten van meerdere thuiszorginstellingen. “Daaruit kwam naar voren dat zowel de eenvoud als de kwaliteit van de Lokafoon en de dienstverlening van de servicecentrale als positief worden beoordeeld”, zegt KPN. “Na de pilot zijn enkele verbeteringen aan het communicatieapparaat doorgevoerd. Onder andere is de batterijduur verlengd.”

KPN zegt in gesprek te zijn met alle thuiszorginstellingen die deelgenomen hebben aan de pilot om deze dienst verder uit te rollen. “In totaal gaat het nu al om enkele duizenden Lokafoons.” (ICTzorg)

1 REACTIE

 1. Geachte Mevrouw/Mijnheert,
  Ik ben werkzaam als vrijwilliger bij het gehandicapten Beraad in IJmuiden ( gem. Velsen ). In een bijeenkomst hebben wij gesproken over een voorval van een van de mensen hier in Velsen, die met zijn scoot – mobiel in de duinen vast is komen te zitten door een mankement aan zijn scoot – mobiel. Bij telefonische contact heeft men zéér lang moeten zoeken om hem te vinden. Vandaar mijn vraag; Is er een mobiele telefoon met een GPS systeem die met een druk op de knop een persoon belt ( bijv: echtgenote, broer of zus ) die dan direct op zijn/haar mobiele telefoon kan zien waar men is gestrand. En via het GPS ( tom tom ) systeem meteen de nodige hulp de weg kan wijzen.
  Als u in het bezit bent van de nodige informatie, fgolders en dergelijke houdt ik mij aanbevolen. Dit kan ik dan weer in een vertgadering voorleggen en dan misschien bij de gemeente voorleggen of dit iets is, om onder het WMO ( Wet Maatschappelijke Ondersteuning ) te laten vallen. Wat dan misschien landelijk aangevraagd kan worden.
  Bij voorbaat mijn dank voor uw tijd en ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geinformeerd. Met vriendeloijke groet verblijf ik in afwachting van uw schriftelijke reactie.
  J.M.A.J.C. Schoor
  Zandershof 44
  1971 PJ IJmuiden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.