Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alliade en ZuidOostZorg zien af van fusie

Mark van Dorresteijn
Zorggroep Alliade en ZuidOostZorg gaan niet meer fuseren. Door een verschil van inzicht denken de organisaties op dit moment geen voordelen te realiseren.
Alliade en ZuidOostZorg zien af van fusie

De partijen meldde in augustus 2013 de voorbereiding van een bestuurlijke fusie waarbij er plannen waren ZuidOostZorg als nieuwe dochter toe te voegen aan zorggroep Alliade. Doel was om daarmee beter te kunnen inspelen op alle komende veranderingen in de ouderenzorg en een toekomstbestendige positie in de zorg voor ouderen te kunnen innemen.

Einde fusie

Na een verkenning van de mogelijkheden zagen de partijen voordelen. Maar ook was er verschil in opvatting over hoe die voordelen gerealiseerd konden worden. ‘De wereld van de ouderenzorg verandert heel snel. Elke organisatie moet snel en slagvaardig kunnen handelen en op dit moment kunnen de organisaties dat beter alleen’, zo laten de partijen weten.

De bestuurders van beide organisaties hebben daarom besloten om het fusieproces niet voort te zetten. Beide partijen sluiten toekomstige samenwerking op onderdelen niet uit, maar vinden fuseren op dit moment niet verstandig.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.