Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alliade nieuw zorgconcern voor Noord-Nederland

De zorgorganisaties Talant, Meriant, Driever’s Dale, BaanPlus en Zorgkompas zijn op 7 oktober onderdeel gaan uitmaken van Zorggroep Alliade. De vijf noordelijke zorgorganisaties waren al eerder bestuurlijk gefuseerd. Nu is er een aparte stichting opgericht voor het koepelbestuur onder de naam Alliade.
Alliade nieuw zorgconcern voor Noord-Nederland

Bestuurders Jan van Hoek en Erik Kuik van Talant zullen zitting hebben in het bestuur van Alliade. “De aparte stichting maakt het makkelijker voor ons om samen te werken met externe partijen”, legt Jan van Hoek uit. “We treden nu als één groep naar buiten en dat is makkelijk voor maatschappelijke partners, zoals gemeenten en provincies.” Het opzetten van woonleefgebieden of woonzorgzones in wijken en dorpen is dan ook een van de doelen van Alliade. Volgens Van Hoek zijn verscheidenheid en vermaatschappelijking de belangrijkste thema’s van Alliade. “Ieder mens is anders. Alliade vindt het belangrijk dat ook mensen die zorg nodig hebben, zichzelf kunnen zijn en houdt daarom rekening met die verscheidenheid. Een passende plek in de samenleving hoort daarbij.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zorgorganisatie Talant sluit drie logeerhuizen

Cliënte van Talant al acht maanden in afzondering

NMa: fusies leiden niet tot stijging zorgkosten

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.