Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alrijne beperkt verlies tot 3,7 miljoen euro

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Alrijne Zorggroep heeft over 2017 het verlies ingelopen tot 3,7 miljoen euro. In 2016 was het verlies nog 6,2 miljoen euro. Dat staat in de jaarrekening die Alrijne vandaag publiceert.
Alrijne beperkt verlies tot 3,7 miljoen euro

Het verbeterde resultaat komt voor een belangrijk deel door de verpleeghuizen van Alrijne. Deze leden in 2016 nog een verlies van 2,9 miljoen, maar maakten dat vorig jaar goed door een positief resultaat te behalen.

Operatiecomplex

De zorggroep heeft begin 2017 te kampen gehad met een onvoorzien langere sluiting na een verbouwing van het operatiecomplex in Leiden. Dit heeft geleid tot een sterke daling van de omzet in 2017. Vanaf september 2017 laat het ziekenhuis een financiële verbetering zien, die ook in 2018 lijkt te worden doorgezet. Voor de jaarrekening over 2017 hebben de herstelmaatregelen die in april 2017 werden ingesteld om kosten en inkomsten in balans te houden nog niet het gewenste positieve resultaat behaald. Om financieel weer positief resultaat te kunnen boeken, zijn deze herstelmaatregelen daarom uitgebreid.

Complexe ziektebeelden

Alrijne heeft vorig jaar een nieuwe Spoedpost geopend en de Eerste Hart Hulp grondig verbouwd. Door de toenemende stroom van patiënten met een complexer ziektebeeld, heeft het bestuur besloten een nieuwe verpleegafdeling met 44 extra bedden in gebruik te nemen.

Alrijne Zorggroep

Alrijne Ziekenhuis en de verpleeghuizen Leythenrode en Oudshoorn vormen samen Alrijne Zorggroep. Er zijn locaties in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Katwijk en Sassenheim.

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.