Als wij dit niet zelf doen, doen zorgverzekeraars het’

Een groot deel van de revalidatie kan naar de anderhalvelijnszorg. Gespecialiseerde fysio- en ergotherapeuten van de revalidatiekliniek Kinos gaan de coördinatie en uitvoering doen van revalidatie aan hand en pols. ‘De revalidatiearts moet zich focussen op meerwaarde’, zegt Kinos-directeur Mark Smeenge.
Kinos-directeur Mark Smeenge anderhalvelijnszorg
Foto: Kinos-directeur Mark Smeenge

Welke zorg hoort onder de relatief kostbare medisch-specialistische revalidatie en welke kan ook goed in de eerstelijnszorg door fysiotherapeuten of ergotherapeuten worden gedaan? Het is een vraag die zorgverzekeraars al langer bezig houdt. Zeker is dat lang niet alle zorg die revalidatieartsen nu doen in de gespecialiseerde tweede lijn hoeft te gebeuren. De afstand tussen de eerste en de tweede lijn is nu heel groot. Een deel van de complexe revalidatiezorg kan ook door gespecialiseerde paramedici worden gecoördineerd. Deze interdisciplinaire samenwerking is nu echter niet goed mogelijk in de eerste lijn.

Medisch-specialistische revalidatie en anderhalvelijnszorg

Neem nu aandoeningen van de

0
629

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.