Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Altrecht installeert een Wetenschappelijke Advies Raad

Altrecht geestelijke gezondheidszorg heeft met ingang van dinsdag 1 februari een Wetenschappelijke Advies Raad (WAR). Dit orgaan heeft als doel het bestuur van Altrecht te adviseren over het onderzoeksbeleid waarmee Altrecht haar kennis op zo’n effectief mogelijke manier wil ontsluiten, delen, ontwikkelen en toepassen.
Altrecht installeert een Wetenschappelijke Advies Raad

De WAR staat onder extern voorzitterschap van Richard van Dyck en bestaat uit (bijzonder) hoogleraren aangesteld bij Altrecht, medisch directeuren, een vertegenwoordiging vanuit de TopGGZ-afdelingen en de opleiders.

Onderzoek

Op haar site laat Altrecht weten dat WAR uniek is in de ggz-branche.

“De laatste jaren heeft Altrecht ingezet op academisering”, aldus professor Van Dyck. “Dit houdt onder meer in dat verder geïnvesteerd wordt in samenwerking met universiteiten op het gebied van onderzoek, opleiding en gespecialiseerde patiëntenzorg. Altrecht had al een duidelijke onderzoekstraditie en biedt een stimulerend klimaat voor patiëntgebonden onderzoek. Een stap die nu aan de orde is, en waarbij de Wetenschappelijke Advies Raad een nuttige rol kan spelen, is het verder ontwikkelen van samenhang en zwaartepunten. De samenstelling van de adviesraad, met deelname van sleutelfiguren uit universiteiten en uit de eigen organisatie, moet ertoe leiden dat de afstemming van ggz-zorg en onderzoek verder geoptimaliseerd wordt.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Drie nieuwe toezichthouders bij Altrecht ggz

OR voorkomt fusie Altrecht en Centrum Maliebaan

Altrecht poliklinieken pakken door

Richard Janssen wordt nieuwe bestuurder bij Altrecht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.