Altrecht sluit crisisafdeling voor mensen met dementie

Zorgorganisatie Altrecht is voornemens een afdeling voor crisisopname van mensen met dementie in Utrecht te sluiten. Dat bevestigt een woordvoerder van de zorgaanbieder. De ggz-instelling praat momenteel met onder andere de verzekeraars over de vraag hoe de zorg voor deze doelgroep binnen de regio moet worden opgevangen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
oudpersoonfotolia400.jpg
Foto: Fotolia

Het gedrag van iemand met dementie kan plotseling sterk veranderen. In sommige gevallen brengen mensen die dit ondergaan door hun gedrag de eigen veiligheid of die van hun omgeving in gevaar. Voor dit soort gevallen bestaat de mogelijkheid voor directe opname in een zorginstelling in de buurt. Mensen worden tijdelijk in een gesloten inrichting opgevangen tot het thuis weer gaat of totdat er een goede plek in een verpleeghuis vrijkomt. In Utrecht biedt zorgorganisatie Altrecht deze vorm van zorg aan. De afdeling gaat echter dicht, zo bevestigt een woordvoerder van de organisatie.

Reorganisatie
‘Er gaat een aantal dingen veranderen in

0
183

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.