Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Altrecht vraagt cliënten om beste e-health idee

Avatar
Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie Altrecht roept cliënten op om hun beste idee op het gebied van e-health in te sturen. Het idee moet gericht zijn op cliënten met complexe problemen. De winnaar van de wedstrijd ‘Het beste cliënten E-dee’ krijgt een bedrag van drieduizend euro.
Altrecht vraagt cliënten om beste e-health idee

Het idee kan van alles zijn, zegt Renske Visscher, e-health manager bij Altrecht, tegen website Psy.nl. ‘Een idee voor een website waarop cliënten een deel van hun behandeling kunnen doen of bijvoorbeeld een app waarmee je je stemming kunt bijhouden. Ik sprak laatst een cliënt die mij vertelde dat hij het niet de moeite waard vond om voor een bepaald programma zijn computer aan te zetten. “Maar als er een app voor was geweest, had ik er wel gebruik van gemaakt via mijn mobiel”, zei hij. Zo simpel kan het dus zijn. We hopen echt verrast te worden.’ Het bedrag dat de cliënten winnen, mogen zij vrij besteden. ‘Dat geld kan besteed worden aan de uitvoering van het E-dee, maar ook bijvoorbeeld aan een vakantie. Dat mag de winnaar zelf bepalen’, aldus Visscher.

Wedstrijd

Cliënten kunnen binnenkort de ideeën indienen via de website www.hetbesteclientenE-dee.nl. Visscher geeft aan dat de wedstrijd alleen voor (ex-) cliënten bij een tweede of derdelijns ggz-instelling is bedoeld. De jury let op originaliteit, uitvoerbaarheid en of het idee helpt om cliënten minder afhankelijk te maken van een behandelaar. Ideeën moeten voor 6 september 2012 ingestuurd worden. De winnaar wordt begin november bekend gemaakt. De wedstrijd is in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, TNO en Taskforce Innovatie.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Altrecht )

Lees ook:

Altrecht lanceert cliëntenportaal Mijnaltrecht.nl

Altrecht start blended e-health

Signaleringsbuddy moet terugval of incidenten voorkomen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.