Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

AMC en VUmc verdelen hun operaties

De academische ziekenhuizen AMC en VUmc in Amsterdam gaan intensief samenwerken. Dat schrijft het NRC Handelsblad vanmiddag.
AMC en VUmc verdelen hun operaties

De twee academische ziekenhuizen zullen medische behandelingen verdelen, wat betekent dat patiënten voor complexe behandelingen nog maar in een van de twee ziekenhuizen terechtkunnen, zo schrijft het NRC.

Zwangere vrouwen

In Amsterdam kunnen patiënten straks voor ernstige ongevallen buiten kantooruren mogelijk de ene week in het AMC, de andere week in het VUmc terecht. Zwangere vrouwen zullen bijvoorbeeld vooral in het VUmc bevallen. Voor heel gecompliceerde zwangerschappen en dreigende vroeggeboorten moeten ze naar het AMC. Het is voor het eerst dat twee academische ziekenhuizen zo intensief gaan samenwerken. Het in kanker gespecialiseerde Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voegt zich naar verwachting later bij de alliantie.

Inkoop en personeel

De ziekenhuizen stemmen ook de inkoop van apparatuur op elkaar af, wisselen personeel uit, werken samen op onderdelen van de medische opleidingen en zullen één elektronisch patiëntendossier ontwikkelen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Specialisten AZM akkoord met afstoten topzorg

Concentratie topzorg

Jean Savelkoul verlaat VUmc

Megalening AMC van bankenconsortium

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.