Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC laat patiënten film kijken tijdens operatie

Patiënten die onder lokale verdoving worden geopereerd in het AMC kunnen door middel van een speciale bril film kijken tijdens de ingreep. Het ziekenhuis in in Amsterdam experimenteert daar sinds vandaag mee. Onderzoekers willen weten of het patiënten helpt om te ontspannen, meldt regionale omroep NH.
MONACO-VR400.jpg

In de pilot van het AMC krijgen patiënten een speciale bril op, waardoor de film op bioscoopformaat te zien is, aldus NH. Een koptelefoon verzorgt het geluid. Tijdens en na de operatie worden de bloeddruk en hartslag van de patiënten bekeken.  Volgens hoogleraar en chirurg Marlies Schijven van het AMC worden spanning en pijn nu nog vooral aangepakt met medicatie, terwijl mogelijk ook ontspanning door het kijken van een film een positieve invloed kan hebben ‘Gedurende de operatie, maar ook in de uren erna worden worden bloeddruk en hartslag van de patiënten bekeken’, vertelt een woordvoerder. Naast meer ontspanning tijdens de operatie, zou de methode ook voor een beter herstel kunnen zorgen. ‘We gaan kijken of de beleving van een operatie ook van invloed is op het herstel na afloop.’

Dossier innovatie
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.