Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

AMC verdwijnt van zwarte lijst CZ

Mark van Dorresteijn
Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam verdwijnt van de zwarte lijst van borstkankeroperaties van zorgverzekeraar CZ. Dat heeft het ziekenhuis vandaag bekendgemaakt.
AMC verdwijnt van zwarte lijst CZ

Begin deze maand publiceerde CZ een zwarte lijst met daarop vijf Nederlandse ziekenhuizen die geen contract krijgen van de verzekeraar voor borstkankerbehandelingen.

Gezamenlijk behandelcentrum

Vanaf 1 januari volgend jaar zal de verzekeraar het AMC en het Flevoziekenhuis in Almere als een gezamenlijk behandelcentrum beoordelen waardoor nu het predicaat ‘goed’ wordt verleend. Eerder werden de twee ziekenhuizen afzonderlijk beoordeeld. Doordat de ziekenhuizen intensief gaan samenwerken in een zogenoemd multidisciplinair team heeft CZ weer voldoende vertrouwen in hun zorg. In 2009 zijn beide klinieken al een alliantie aangegaan op het gebied van borstkankerzorg.

Zwarte lijst

De andere ziekenhuizen op de zwarte lijst blijven, volgens een woordvoerder van CZ, vooralsnog gehandhaafd. Dit zijn: het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, de locaties Emmeloord en Lelystad van het Zuiderzeeziekenhuis en ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. (ANP)

Lees ook:

Vijf ziekenhuizen op zwarte lijst CZ

NZa wijst klacht ziekenhuizen over selectieve inkoop CZ af

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.