Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC vervangt externe ICT’ers door interne

Annelies Vermeulen
Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam zoekt nieuwe ict'ers ter vervanging van de ingehuurde krachten. Het betreft uiteenlopende functies, zoals tester, Java-ontwikkelaar, projectleider en programmamanager. Dat meldt computable.nl.
AMC vervangt externe ICT'ers door interne

“Bijna de helft van onze ict-afdeling van driehonderd man bestond uit externen. Daarmee hebben we korte metten gemaakt”, vertelt interim-wervingsmanager Sidney Hiele. De maatregel is volgens Hiele niet alleen ingegeven door bezuinigingen. “Het is natuurlijk wel belangrijk de kosten terug te dringen, maar we willen ook de kwaliteit van de ict’ers verhogen. Een ziekenhuis is een soort politieke organisatie, met allerlei regels en procedures. Externen zijn vaak wel goede mensen, maar hebben vaak weinig kennis van de interne organisatie. Dat is voor een ict-club niet zo handig.” Het academisch ziekenhuis heeft sinds eind 2010 al zo’n vijftig ict’ers geworven. “We hebben nog twintig vacatures die openstaan”, vertelt Hiele. Volgens hem is een klein aantal externe ict’ers inmiddels in dienst van het AMC getreden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

AMC Amsterdam kiest voor ERP-pakket van SAP

NVZ: Ziekenhuizen besteden meer aan ICT

ICT’er ontvangt bovengemiddeld salaris

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.