Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amerikanen stemmen over Obamacare

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemt vrijdag over de wetgeving die Obamacare, de verzekering voor gezondheidskosten, moet ontmantelen en vervangen. De stemming werd donderdag uitgesteld omdat de Republikeinen niet zeker wisten of ze genoeg steun hadden.
trumpfotolia400.jpg
Foto: fotolia

Republikeinen in het Huis maakten donderdagavond (plaatselijke tijd) bekend dat een stemming over ‘Trumpcare’ vrijdagmiddag zal plaatsvinden. Trump verhoogde donderdag de druk op de Republikeinen door te melden dat als de wet niet wordt aangenomen, hij voorlopig geen nieuwe poging zal doen Obamacare te vervangen.

Stemmen
Om te worden aangenomen, heeft het wetsontwerp 215 stemmen nodig. De Republikeinen kunnen weliswaar bogen op een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, maar binnen de eigen gelederen zijn er veel tegenstemmers. Gematigden vinden de nieuwe wet te ver gaan en conservatieven willen dat Obamacare helemaal wordt ontmanteld. (ANP)

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.