Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia-commissaris wil hoger bestuurderssalaris dan WNT

André Goedée wil dat bestuurders van ziekenhuizen meer mogen verdienen dan wettelijk is toegestaan. Dat schrijft de voorzitter van de raad van toezicht van het Amphia Ziekenhuis in een brief aan zijn collega's. In de brief in handen van Omroep Brabant roept Goedée hen op om hierover samen bij de minister aan de bel te trekken.
Amphia-commissaris wil hoger bestuurderssalaris dan WNT

Volgens Goedée is het aan banden leggen van de salarissen van bestuurders van ziekenhuizen het onderschatten van ‘de complexiteit, zwaarte en verantwoordelijkheden’ van hun werk. Ook staat het deze Wet Normering Topinkomens (WNT) het aannemen van goede mensen in de weg.

Lastig

‘Het zal lastig worden om het huidige, prima functionerende bestuur bij elkaar te houden als ze zo’n fors deel van hun salaris moeten inleveren’, vertelt Goedée aan Omroep Brabant. ‘In het bedrijfsleven kunnen ze veel meer verdienen. En het runnen van een groot ziekenhuis is wél een enorm belangrijke taak waarvoor we graag de beste mensen aannemen.’

Volgens Joost Veldt van vakbond CNV kan er van het afstappen van de WNT geen sprake zijn. ‘Dit is op het verkeerde moment, het verkeerde signaal. Het is totaal tegenovergesteld van wat de maatschappelijke trend op dit moment is’, reageert Veldt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.