Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Amphia wil van drie naar twee locaties

Het Amphia Ziekenhuis onderzoekt momenteel nieuwbouwplannen samen met de gemeenten Breda en Oosterhout. Amphia wil van twee locaties in Breda naar één locatie in die stad en de afdeling in Oosterhout moet verbouwd worden.
Amphia wil van drie naar twee locaties

Amphia-bestuurder Ernst Hoette tekende gisteren samen met wethouders van Breda en Oosterhout een aantal intentieovereenkomsten en haalbaarheidstudies. De studies gaan over de verhuizing van de ziekenhuislocatie aan de Langendijk naar de Molengracht in Breda en over de ver- en nieuwbouw aan de Molengracht. In Oosterhout wordt de nieuwbouw van de ziekenhuislocatie aan de Pasteurlaan onderzocht.

Uitbreiding

Amphia wil voor de uitbreiding van het ziekenhuis aan de Molengracht graag gebruikmaken van het Defensieterrein aan de De la Reijweg. De gemeente Breda, die eerste recht van koop heeft, geeft in de intentieovereenkomst aan volledige medewerking te verlenen aan de koop van het terrein door Amphia. Om de verhuizing naar de Molengracht te financieren, is het voor Amphia van groot belang dat de locatie Langendijk kan worden verkocht aan ontwikkelaars voor herontwikkeling met bijvoorbeeld woningen. In de stedelijke heroverweging van alle ruimtelijke plannen, leek de stad pas na 2020 voldoende ruimte te kunnen bieden. Het college van Breda heeft de locatie Langendijk nu in de planning naar voren getrokken. Wethouder Alfred Arbouw: “De komende jaren groeit Breda gestaag door. Dan moet je, als centrumstad in de regio, nú regelen dat de voorzieningen op orde zijn. Het college vindt dat de ontwikkeling van Amphia tot toonaangevend topklinisch opleidingsziekenhuis onze ambitie ondersteunt.”

Oosterhout

Ook wethouder Marcel Willemsen van de gemeente Oosterhout streeft naar een goed voorzieningenniveau. “De gemeente Oosterhout stelt daarom het besluit om de ziekenhuisfunctie aan de Pasteurlaan qua accommodatie te verbeteren zeer op prijs. Het gemeentebestuur werkt graag samen met het Amphia Ziekenhuis aan een goede, eigentijdse zorgvoorziening voor de tweede Baroniestad.”

Samenvoeging

Medio 2011 moet duidelijk zijn hoe de samenvoeging van beide locaties in Breda realiseerbaar is. Als alles naar verwachting verloopt, kan het vernieuwde ziekenhuis eind 2016 zijn deuren openen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Amphia Ziekenhuis aansprakelijk voor bekkenbreuk

Ic-samenwerking Amphia en Lievensberg

Hoette bestuurslid bij Amphia ziekenhuis

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. In deze tijd van Marktwerking in de Zorg is het een Must , dat je als Ziekenhuis-Organisatie bedrijfseconomisch gaat werken.Minder locaties houdt in , minder overhead , minder personeelskosten , efficienter werken , minder onderhoud aan gebouwen, logistieke verbeteringen aanpassen/invoeren; samenwerking met STZ ziekenhuizen invoeren; samenwerking met alle Instellingen in West-Brabant realiseren op ondersteunende gebieden zoals Administraties (Salaris;Debiteuren;etc.); P&O ; PR & Marketing ; Onroerend Goed Beheer ; ZBC in de Regio West-Brabant ; Privatiseren van Bedrijfsonderdelen ; etc.. Een discussie waard is , de Invloed die er aan komt v/d Rol v/d Zorgverzekeraars en de Banken. Zeker een Debat waard in de Stad Breda met belanghebbenden ! De Gemeentelijke Politiek en de Provincie kan daar een belangrijke rol in betekenen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.