Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Amstelring verliest aanbesteding en ontslaat 400 mensen

Thuiszorgorganisatie Amstelring moet begin volgend jaar bijna vierhonderd mensen ontslaan. De organisatie heeft dat woensdag bevestigd in het Haarlems Dagblad. De reden is dat Amstelring geen hulp meer in de huishouding mag verzorgen in de gemeente Haarlemmermeer.
Amstelring verliest aanbesteding en ontslaat 400 mensen

De gemeente Haarlemmermeer heeft de hulp in de huishouding na een Europese aanbesteding gegund aan drie andere zorgaanbieders. De gunning werd verleend aan Flexicura uit Haarlem en schoonmaakbedrijven Axxicom uit Schiedam en Tzorg uit Breda. In het contract staat dat de nieuwe aanbieders hun best moeten doen om personeel van Amstelring over te nemen, maar verplicht is dat niet. Daardoor is er onrust ontstaan onder personeel van Amstelring, aldus een woordvoerder.

Amstelring-OsiraGroep

Volgens de directeur huishoudelijke hulp van de Amstelring-OsiraGroep, Wilma Nissen, is de besparing voor Haarlemmermeer minimaal. Onder de nieuwe aanbieders bevinden zich twee schoonmaakbedrijven. Zij vragen 2 euro per uur minder dan Amstelring, wat neerkomt op een bezuiniging van 500.000 euro per jaar. Nissen in het Haarlems Dagblad: “We zijn bang dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en dat de dienstverlening achteruitgaat, waar vooral oudere en kwetsbare inwoners van Haarlemmermeer de dupe van worden.’’

Haarlemmermeer

Amstelring gaat de personeelsleden begin volgende maand tijdens speciale bijeenkomsten nader informeren over de gevolgen van de beslissing van Haarlemmermeer en de mogelijkheden om bij de nieuwe aanbieders aan de slag te gaan.

Of de drie nieuwe aanbieders het personeel van de Amstelring-OsiraGroep daadwerkelijk gaan overnemen, zal later blijken. “Eerst zien en dan geloven”, reageert bestuurder Hans van den Wijngaard van de vakbond voor thuiszorgpersoneel AbvaKabo/FNV.

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Willeke Stadtman verlaat Amstelring OsiraGroep in 2011

Bestuurlijke fusie Amstelring en Osiragroep

Zorgvisie Wmo-congres

Op het Zorgvisie-congres ‘De Wmo: sturen op prijs en kwaliteit’ op 5 oktober bespreken de Erasmus-onderzoekers hun brede onderzoek naar de praktijk van de Wmo. Buurtzorg-directeur Jos de Blok zal de filosofie van Buurtdiensten uiteen zetten.

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. geweldig zeg,als het al zou zijn dat nieuwe aanbieders personeel gaan overnemen,zal dit zijn tegen lagere loonkosten en gestripte arbeidsvoorwaarden.Prachtig toch om de zorgkosten af te wentelen over de ruggen van al jaren hard werkende verzorgenden die immers geen kan uit kunnen.Gemeente Haarlemmermeer moet zich diep schamen !!!!!!!!!

  3. schoonmaakbedrijven die zorg gaan verlenen, zijn dat geen slagers die gaan opereren? Als je goed bent in vlees snijden/schoonmaken wil dat nog niet zeggen dat je kunt opereren/zorg verlenen.
    Alweer een stap terug door die prachtige marktwerking, regering bedankt!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.