Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Amsterdam betaalt eigen bijdrage GGZ

Redacteur KinderopvangTotaal
Amsterdam gaat dit jaar de eigen bijdrage vergoeden voor GGZ-patiënten met een minimuminkomen. Sinds 1 januari moeten patiënten een eigen bijdrage van ongeveer 200 euro betalen. Door dat bedrag te vergoeden wil de gemeente voorkomen dat mensen zorg weigeren of stoppen met een behandeling.
Amsterdam betaalt eigen bijdrage GGZ

De zorginstellingen in Amsterdam melden allemaal een daling van het aantal patiënten sinds de invoering van de eigen bijdrage. Het aantal aanmeldingen loopt gemiddeld met 20 procent terug. Zorgverleners zien een stijging van het aantal patiënten bij de crisisdienst. Daar wordt zorg verleend aan mensen die niet in een gewoon zorgtraject zitten.

Rotterdam

Eerder maakte al een grote instelling voor verslavingszorg in Rotterdam bekend de eigen bijdrage te vergoeden dit jaar. Ook daar zien ze een daling van het aantal patiënten.

Akkoord

De eigen bijdrage voor GGZ-patiënten geldt voor dit jaar. In het bezuinigingsakkoord van VVD, CDA, GroenLinks, D66 en Christenunie voor 2013 is deze bijdrage weer geschrapt. (Zorgvisie – ANP / foto: ANP Marcel Antonisse)

lees meer

Bouman GGZ betaalt eigen bijdrage

Rechtszaak tegen eigen bijdrage ggz gaat door

‘Utrecht moet eigen bijdrage GGZ vergoeden’

3 REACTIES

  1. Premies eigen bijdrage GGZ voor lage inkomens en eigen bijdrage zorgverzekering voor verslaafden worden door de gemeenten betaald. Zet de deur maar open dan wordt dat getal vanzelf groter. Meestal zit de eerste groep elke dag en avond in het café te vertellen hoe goed ze het weer geregeld hebben en met betrekking tot de verslaafden bijdrage openen zich voor mij leuke perspectieven want ik ben verslaafd aan lange reizen naar mooie stranden; dan doe ik niet meer als de geregistreerde verslaafde: die jaagt ook zijn eigen genot na. Komt door die verslaving in geldproblemen, maar dat kom ik ook als ik mijn Acapulco-genoegen najaag. Dat is ook het probleem met de Obama ziekteverzorging. Daar heeft men een nog veel grotere groep die de premie laat betalen door hardwerkende mensen of mensen die in hun jonge tijd jaren en jaren zaten te studeren om een goede baan te hebben. Wacht maar tot Romney aan het bewind komt, die draait die geboren luiheid meteen de nek om. Ook hier komen nog verkiezingen. En er zijn nog zoveel banen die nog ingevuld moeten worden in Nederland.Die echt, maar dan ook echt, in problemen zitten, bedoel ik natuurlijk niet.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.