Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam Thuiszorg vraagt steun van NZa

Het financieel noodlijdende Amsterdam Thuiszorg heeft officieel steun aangevraagd bij zorgcontroleur NZa, de Nederlandse Zorgautoriteit. Dat schrijft het NRC Handelsblad.
Amsterdam Thuiszorg vraagt steun van NZa

Amsterdam Thuiszorg, een van de grootste thuiszorgbedrijven van Nederland, kampt al meer dan een jaar met miljoenenverliezen. Daardoor is het eigen kapitaal onder nul gezakt. De organisatie, die zo’n 20.000 klanten in Amsterdam heeft, en meer dan 4.000 werknemers, wil van de NZa financiële hulp krijgen, zegt een woordvoerder van Amsterdam Thuiszorg in het NRC. Zij wil niet zeggen hoeveel geld Amsterdam Thuiszorg heeft gevraagd, maar wel dat het “eerder om miljoenen dan om tonnen gaat”.

Fusie zorg

Eerder heeft de NZa informeel aangegeven dat er geen steun komt. Amsterdam Thuiszorg wil echter nu een formeel standpunt hebben, zodat zij bij een negatieve beschikking andere financiers, zoals de gemeente of de vertegenwoordiger van de zorgverzekeraars in Amsterdam om steun kan vragen. Amsterdam Thuiszorg kampte begin dit jaar bij de beoogde overname met een dubbele tegenslag toen de concurrentie-autoriteit NMa, de Nederlandse Mededingingsautoriteit, opsplitsing van het bedrijf eiste als voorwaarde voor de overname door de Amsterdamse verpleeg- en verzorgingshuisexploitant Cordaan. Amsterdam Thuiszorg heeft lokaal een marktaandeel dat tussen 60 en 70 procent ligt. Om aan die eis tegemoet te komen voegden twee andere partijen zich bij de overname: de Zonnehuis Groep, die in Amstelveen werkt, en de landelijk werkende Evean Groep, die al in Amsterdam-Noord en -Zuidoost actief is. Deze combinatie werd vervolgens echter afgeschrikt doordat de vereiste verbetering van de resultaten eerder dit jaar uitbleef. Of dat de afgelopen twee maanden wel is gelukt, is nog onduidelijk.

Overname

Cordaan, Evean en Amsterdam Thuiszorg hebben nu hun definitieve voorstel voor de overname en de splitsing ingediend bij NMa, zegt de woordvoerder. Ook de Zonnehuis Groep doet nog steeds mee met de overname van een deel van de activiteiten, maar het marktaandeel van deze groep is niet groot genoeg om toestemming te hoeven vragen aan de NMa. Amsterdam Thuiszorg hoopt eind mei groen licht te krijgen van de NMa. (NRC Handelsbald)

Lees ook:

Overname Amsterdam

Splitsing Amsterdam Thuiszorg nabij

NMa dwarsboomt fusie Amsterdam Thuiszorg

Tanke verlaat Amsterdam Thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.