Amsterdam zet streep door dienstencheque

Amsterdam zet een streep door de dienstencheque. Dat liet wethouder Eric van der Burg vorige week weten. De dienstencheque is een steuntje in de rug voor mensen die hulp bij het huishouden nodig hebben en wordt deels vanuit het Rijk gesubsidieerd met de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). ‘De gemeente stopt ermee omdat de HHT in de praktijk een draak van een regeling blijkt’, aldus D66-raadslid Meltem Kaya.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Meltem Kaya

Gemeente Amsterdam heeft in 2014 aangekondigd om voor twee keer vijf miljoen euro aan dienstencheques uit te geven in 2015 en 2016. Van dat bedrag wordt 800.000 euro gedekt door de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT-middelen) van het Rijk. Het gebruik in 2015 en 2016 van de cheques blijkt echter zo tegen te vallen dat de oppositie in de gemeenteraad af wil van de regeling. Uiteindelijk heeft zorgwethouder Van der Burg (VVD) besloten om het vrijgekomen budget niet meer in de vorm van dienstencheques uit te geven maar om het geld in plaats daar van toe te voegen aan het budget

0
153

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.