Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Amsterdamse zorgloketten niet op orde’

De gemeentelijke Ombudsman van Amsterdam hekelt in regionaal dagblad Het Parool de kwaliteit van de loketten Zorg en Samenleven. Hij is bang dat Amsterdammers die zorg nodig hebben, verdwaald raken tussen de stadsdelen, centrale stad en instellingen voor maatschappelijke dienstverlening.
‘Amsterdamse zorgloketten niet op orde'

“Het bestuurlijk onvermogen van Amsterdam om de loketten Zorg en Samenleven goed en uniform op te zetten, leidt tot grote problemen”, zegt Gemeentelijke Ombudsman Ulco van de Pol in Het Parool.

Problemen

Al in 2008 schreef Van de Pol in een rapport over de niet-uniforme opzet en taakopvattingen van de loketten Zorg en Samenleven. Het toenmalige college van B&W en de stadsdeelbesturen erkenden de problemen en zegden toe de aanbevelingen van de ombudsman op te volgen. Nu, zo’n drie jaar en een bestuurlijke herinrichting later, is de situatie nog niet verbeterd.

Clieënten

Van de Pol is bang dat door de diversiteit onder de zorgloketten burgers niet goed bediend worden. Dat probleem wordt nog groter als binnenkort de taken van de AWBZ worden toegevoegd aan de Wmo. “Dat is een groot probleem wanneer burgers afhankelijk zijn van de gemeente voor soms essentiële voorzieningen, zoals woningaanpassingen voor mensen met beperkingen,” aldus de ombudsman. Van de Pol heeft al een brief gestuurd met zijn bezwaren aan wethouder Eric van der Burg en de portefeuillehouders van de stadsdelen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

College Breda heeft vertrouwen in aapak Wmo

Nieuw Wmo-beleid in Rotterdam

Wmo-loketten mogelijk in postkantoren

Deventer begint met zorgloketten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.